marți, 1 mai 2012

Excursiaaaaaaaaaa

Sa spun ceva despre excursie....asta poate fi ceva mai lung deoarece a fost una destul de lnga (4 zile) in care ne-am distrat extraordinar de mult impreuna cu clasa a IX-a A.In excurise, am putut uita de tot, de scoala, de probleme, de griji, de orice preocupare as fi avut.
Totul a inceput intr-o zi mohorata de aprilie, in fata Palatului Culturii, dar noua nu ne pasa ca va ploua sau va ninge, imprtant era sa vina autocarul , care s-a lasat un pic asteptat pentru a ne urca si pleca spre Borsa, Sighetul Marmatiei, unde aveam sa petrecem 4 zile extraordinar de frumoase si de neuitat. Atunci cand autocarul a binevoit sa vina , ne-am urcat si am pornit spre lunga noastra distractie,
Primul obiectiv turistic pe care l-am vizitat a fost Muzeul Oului , care m-a impresionat cum doar o singura femeie a putut face o asemea minunatie de muzeu, care chiar este din punctul meu de vedere, unul nemaiintalnit in lume. Apoi, ne-am luat ramas-bun de la sora intemetoarei muzeului si am plecat spre pensiunea , care trebuia sa ne fie drept casa pentru 3 nopti. Cand am ajuns,s-a facut repartitia camerelor, iar cumm nu erau asa cum erau prezentate pe site, ne-am ales cu camera 13, dar asta nu ne-a deranjat deloc pana cand am ajuns in camera si cum Alice , s-a asezat pe pat, s-a si rupt :))), (mentionez faptul ca este si slabuta , ca sa nu interpretati altceva :D) . Seara aceea a fost, din punctul meu de vedere cea mai reusita dintre toate,deoarece a fost pusa muzica pana destul de tarziu, apoi am mers cu fetele dintr-a 10 -a sa cantam si sa ascultam
cum cantau la chitara, si multe alte lucruri .
A doua zi a trebutit sa vizitam o veche inchisoare comunista din Sighet, care pe mine m-a impresionat destul de mult cum s-au comportat cu detinutii, ce tari au dus cat timp au fost inchisi , ceva care te emotioneaza profund. Dupa ce am vizitat Memorialul am plecat spre Cimitirul Vesel din Sapanta , unde am facut o multime de poze si am facut si noi haz de necaz, la fel cum au facut si locuitorii din acel loc, dupa am plecat spre pensiune .
A treia zi am fost si am vizatat cateva manastiri de lemn, cea din Ieud, Rozavlea si Barsana, apoi am fost si la muzeul din Ieud, am venit inpoi la pensiune, si dupa ceva timp cativa colegi de-ai mei au plecat la magazin sa faca cumparaturile pentru a prepara un delicos si gustos gratar supravegheat, desigur de baiatii dintr-a 10-a .Ceva a lipsit la acel gratar, atmosfera nu a fost cea propice cred eu, ceva s-a rupt la mijloc, si din cauza aceasta a fost o seara putin mai diferita, dar pana la urma, una placuta.
In dimioneata urmatoare am fost nevoiti sa ne strangem bagajele si sa sa pornim din nou la drumul catre casele noaste din Iasi , unde ne asteptau parintii nostrii. Pentru a incheia, pot spune ca aceasta excursie, nu a avut doar bune, a avut si cateva scaparim dar remediabile, si sper ca in urmatoarea excursie toti vom  avea grija sa ne comportam un pic mai responsabil si matur, sa scapam de infantilismul acesta care predomina in clasa noastra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu